Portioner: 25 st
Macarons kommer från frankrike och har bakats där i ungefär hundra år (vad man vet) och har ett hårt skal på utsidan men som innuti fylls av en härligt fluffig kräm med valfri smak, den vanligaste smaken på macarons är choklad men man bestämmer helt och hållet själv vilken smak just din macaron ska ha!
Mandelkakorna
8 st äggvitor
1 dl strösocker
300 g sötmandel, skållad och malen
8 dl florsocker
Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Några droppar valfri hushållsfärg (valfritt)
Valfri smaktillsats
Lakritsmacarons
Svart hushållsfärg
1 tsk lakritsgranulat, efter smak
2 tsk Sambuca, efter smak
Chokladsmörkräm
2 msk nutella
1 msk kakao
Hallonsmörkräm
röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt
Gör så här:
1. Mandelkakor
Mal mandlarna till mandelmjöl.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
4. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
5. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
6. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
9. Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
10. Smörkräm
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker till en smörig kräm
11. Vispa ner äggulan. klistra in det under bokti
12. Färga med karamellfärg och blanda i smaktillsatsen
13. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
14. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar