Halloween baktips


Nu när skördefesten börjar närmar sig kan de vara kul att bjuda familj och vänner på något som hör till Halloween. Vi har hittat ett mycket intressant och gott recept på pumpabröd som passar perfekt nu till skördefesten.

Pumpabröd
Portioner: ca 12 st

Ingredienser
200–300 g pumpa
10 g jäst
1 dl vatten
1 dl pumpapuré
1 dl Smör eller rapsolja
1 dl mild yoghurt
1 tsk salvia
1 tsk salt
9 dl vetemjöl, 540 g

Gör så här

Börja med pumpapurén. Skala pumpan och skär i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Slå bort vattnet och mixa till en slät puré. Smula ner jästen en bunke. Tillsätt vatten, pumpapuré, smör eller rapsolja, yoghurt, salvia, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa i kyl minst 4 tim eller över natten. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en 2 cm tjock platta. Dela den i bitar, ca 3x5 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.Baka mitten av ugnen 10–12min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar